Het geheel vernieuwde Paris Convention Center

Parijs is een wereldwijd vooraanstaande bestemming betreffende de ontvangst van internationale congressen. Deze 1e plaats wordt door VIPARIS ondersteund met de creatie van het nieuwe Paris Convention Centre: een heus expositiepark in de Porte de Versailles met uitzicht over heel Parijs.

Het congrescentrum in het kort in cijfers:

  • Met een oppervlakte van 72.000 m2 is dit het grootste congrescentrum van Europa.
  • Capaciteit van 35.000 deelnemers tegelijkertijd.
  • Herbergt de grootste plenaire zaal van Europa met 200 zitplaatsen.
  • Verder vind je er 16 vergaderzalen, 2 restaurants en 1 ontspanningsruimte.

Valode & Pistre Architecten hebben VIPARIS bijgestaan in het transformeren van het congrescentrum. Zo vind je er verschillende paviljoenen die stuk voor stuk sinds 1998 flink onder handen genomen zijn. Paviljoen 1 is hiervan de grootste met een oppervlakte van 45.000 m2 waarvan de gevel is voorzien van een extra wand van geweven zilver- en goudkleurig metaal. Zo ontstaat er naast een uitzonderlijk exterieur, een nieuwe ruimte die ingericht is als galerie en het natuurlijke licht reflecteert. De andere paviljoenen zijn ietwat kleiner maar hebben ook stuk voor stuk wat bijzonders te bieden. Zo is de originele structuur van Paviljoen 7, bestaand uit gepantserd beton, behouden en gemoderniseerd door een nieuwe glazen voorgevel voor een unieke uitstraling.

Het Paris Convention Centre is ontworpen voor de grootste nationale en internationale evenementen, en heeft dan ook een compleet aanbod. Dit aanbod bestaat uit: expositiezalen, vergaderzalen, conferentieruimtes, vaste en mobiele cateringunits, evenementenzaal, groen terras en ruime parkeergelegenheid. De plenaire zaal die het congrescentrum heeft is de grootste van Europa en heeft een geperforeerd dak waardoor de gasten kunnen genieten van natuurlijk daglicht.

Naast het feit dat het congrescentrum een uitstekende evenementenlocatie is, is het ook erg duurzaam. Er wordt van alles aan gedaan om de biodiversiteit te bevorderen. Zo vind je er 70.000 m2 aan groene ruimte, waarvan 52.000 m2 op daken. Daarnaast zijn er verschillende kassen, moestuinen en zelfs een ‘eetbaar landschap’ en wordt er verantwoordelijk omgegaan met het afval.

Het park biedt bovendien verschillende accommodatiemogelijkheden. Hieronder vallen vanaf 2019 twee nieuwe hotels met beide een uniek concept. Allereerst zal het stedelijke en trendy Mama Shelter zijn tweede Parijse locatie openen met onder andere 200 kamers, een restaurant met 350 plaatsen, waarvan 80 op een dakterras. Daarnaast zal er een Novotel hotel geopend worden met service van hoge kwaliteit voor iedere bezoeker van het park.

Klik hier voor meer informatie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s